Riktlinjer Covid-19

Vi påverkas alla av Covid-19 och på Borgholm Energi prioriterar vi hälsan, säkerheten och tryggheten för våra kunder och medarbetare. Nu är det extra viktigt att vi tillsammans skapar förutsättningar för att vårt samhälle ska fungera så bra som möjligt.

Vår verksamhet är väl rustad för att klara olika typer av situationer och vi följer råd och riktlinjer från myndigheter för att minimera smittrisken. Vårt fokus är att leverera samhällsnyttiga tjänster som el, värme, vatten och återvinning.

Besök i våra lokaler eller verksamheter

Vår kundservice försöker att lösa så många ärenden som möjligt utan fysiska besök, ring oss gärna, skicka ett e-post eller varför inte testa vår nya chatt? Vår kundservice finns här för dig och inga frågor är för stora eller små. Vi har öppet varje vardag mellan 8-16.

Vi tar för närvarande inte emot några studiebesök i våra verksamheter.

Besök hos våra kunder

När det gäller kundbesök försöker vi i första hand att ha digitala möten. Finns det inte möjlighet till att ha ett digitalt möte är den personal som besöker dig eller din arbetsplats självklart symptomfri. Vi tänker på hygien och vi håller avstånd. Vi har särskilda rutiner för mätarbyten.

Om du själv upplever sjukdomssymptom ska du kontakta oss och boka om ditt besök. Det går även bra att omboka din tid om du i nuläget inte vill att vi utför planerade åtgärder i ditt hem eller i dina lokaler.

Åtgärder, stöd och insatser

Borgholm Energi har tillsatt en grupp för att snabbt kunna handlägga och ta beslut om anstånd till såväl konsumenter som näringsidkare.

För en tryggare avfallshantering

När en smitta sprids i befolkningen är det viktigare än någonsin att vår avfallshantering fungerar.

Du kan hjälpa till och bidra till minskad smittspridning genom att göra två enkla saker:
  1. Se till att dina sopor är korrekt förpackade i påsar och förslut med dubbelknut innan du kastar dem i sopkärlet. Detta skyddar våra chaufförer – och de som ska hantera avfallet därefter – från eventuell smitta i soporna. Det gäller särskilt om någon i hushållet är sjuk, men det är en bra regel att hålla sig till alla dagar.
  2. Ställ inga soppåsar bredvid sopkärlet. Det lockar fåglar och skadedjur som sprider ut innehållet och chaufförer riskerar att utsättas för direktkontakt med avfallet.

Besök våra återvinningscentraler

Våra återvinningscentraler har öppet som vanligt. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och vi ber alla besökare att göra detsamma. Det vill säga – den som känner minsta symtom ska stanna hemma.

Ni som är friska är självklart välkomna, men vi ber alla att respektera uppmaningen om att hålla avstånd till varandra. Låt barn och äldre stanna kvar i bilen, använd gärna handskar och var extra noga med handhygienen.

Öppna menyn