Det saknas en beskrivning av den här bilden, berätta gärna det för oss genom att skicka ett mail med länken till den här sidan till

Möt våra elmontörer

Här presenterar vi en del av teamet som ger dig spänning i vardagen och som ser till att alla elkablar i Borgholm Energis elnätsområde är i tipp topp skick!

På Borgholm Energi arbetar fyra elmontörer och vi har fått chansen att presentera två av dem. Elmontörernas arbetsuppgifter består i huvudsak av drift- och underhållsarbete på vårt högspännings- och lågspänningsnät, men också i att dra fram el till nya fastigheter där det ska byggas.

– Våra arbetsdagar inleds med ett morgonmöte, en briefing, där vi går igenom dagens arbetsuppgifter och upplägg, säger Joakim.

Kollegorna berättar att dagarna kan se väldigt olika ut och ibland uppstår oförutsedda händelser.

– I vårt arbete ingår det bland annat att rita ut var elkablar är dragna efter anmälan till ledningskollen, men trots detta händer det att elkablar skadas vid grävarbeten, säger Joakim.

– Ja, då får vi försöka koppla om ledningar så att så få kunder som möjligt blir drabbade under så kort tid som möjligt. Under tiden så jobbar vi för att åtgärda felen, fortsätter Tua.

I arbetsuppgifterna ingår också drift- och underhållsarbete av all gatubelysning i Borgholms Kommun.

– Ja, det är trevligt att underhålla gatubelysning. Speciellt en dag med vackert väder – då får man se mycket av Öland.

Öppna menyn