Det saknas en beskrivning av den här bilden, berätta gärna det för oss genom att skicka ett mail med länken till den här sidan till

Ska du flytta?

Det är mycket man ska tänka på när man flyttar och det räcker inte att göra en adressändring eller flyttanmälan till Skatteverket. För att vi ska kunna leverera el, fjärrvärme, vatten, hantera avlopp, tömma sopor och fakturera rätt så behöver vi veta att du ska flytta.

Vi får inte information om försäljning av villor och radhus från något register och det är därför viktigt att du som säljare anmäler detta till oss. När den nya ägaren registrerats övergår betalningsansvaret till denna. Fram till dess att ägarbytet anmäls är säljaren betalningsansvarig. Bor du i en hyresrätt behöver vi kontaktuppgifter till hyresvärden.

Anmäl din flytt i god tid!

Vi behöver din anmälan i god tid innan det datum du flyttar. I vårt system registreras det datum som överlåtelse sker, alltså datum som är överenskommet i kontraktet mellan säljare och köpare eller hyresgäst och hyresvärd.

Enklast gör du din flyttanmälan genom att fylla i formuläret nedan, gärna tillsammans eller i samråd med köparen. Glöm inte att ange din nya adress dit slutfakturan ska skickas.

Läs av mätare

Elmätare och fjärrvärmemätare läses av digitalt från våra system. Har du däremot en vattenmätare behöver den läsas av vid överlämningsdagen och rapporteras till oss. Vi kommer inte att kunna avsluta ditt avtal innan vi fått in din slutavläsning. Du kan registrera mätarställningen via Mina Sidor, fota mätaren och maila till oss, lämna den per telefon eller kom in med en handskriven lapp på kontoret.

Snygga till sopkärlet

När du flyttar ska någon annan ta över ditt sopkärl eftersom befintliga sopkärl tillhör fastigheten. Tänk därför på att tvätta och fräscha upp kärlet innan du flyttar.

Bra att veta

  • När du anmäler din flytt till ditt energibolag får ditt elhandelsbolag ett elektroniskt meddelande och ditt avtal kommer att avslutas. Om du vill flytta med ditt elavtal till ditt nya boende måste du kontakta ditt elhandelsbolag.
  • Har du enskilt avlopp så tänk på att beställa tömning i god tid före överlämning.
  • Din flyttanmälan är helt kostnadsfri.
  • Både säljare och köpare får en skriftlig bekräftelse skickad till sig per post.
  • Vi kan inte registrera ägarbyten bakåt i tiden.
  • Du är alltid välkommen att ringa till oss för att få svar på dina frågor eller funderingar!
Öppna menyn