Det saknas en beskrivning av den här bilden, berätta gärna det för oss genom att skicka ett mail med länken till den här sidan till

Fjärrvärme

Värm upp ditt hem eller fastighet med energi som redan finns. Varför producera ny energi när vi kan ta tillvara på befintlig energi som annars skulle gå till spillo?

Med fjärrvärme får du ett miljövänligt alternativ för din uppvärmning som innebär låga utsläpp. Har du valt fjärrvärme har du valt en uppvärmningsform som produceras lokalt av flis från Öland och Småland och som dessutom är bra för din inomhusmiljö. Den luktar inte, bullrar inte och ger behaglig, jämn och pålitlig värme. Det är den vanligaste uppvärmningsformen i Sverige och därmed väl beprövad vilket ger mycket hög driftsäkerhet.

Fjärrvärmens fördelar

  • Ren, resurseffektiv och miljövänlig uppvärmning.
  • Enkelt, bekvämt och prisvärt.
  • Driftsäkert och tyst.
  • Jämn och behaglig inomhustemperatur med obegränsad tillgång till värme och varmvatten.
  • Bekymmersfritt med minimalt underhåll.
  • Tar tillvara på energi som annars skulle gå till spillo.

Energimix och ursprungsmärkning

Vi producerar din fjärrvärme lokalt på våra fjärrvärmeverk i Borgholm och Löttorp. Det gör vi med olika typer av bränslen och tillsammans kallas de för energimixen.

När du värmer ditt hem med fjärrvärme från Borgholm Energi gör du miljön en tjänst – vår energimix är över 99% fossilfri. Dessutom kommer de flesta av våra bränslen från närmiljön. Nedan redovisas ursprunget från våra biobränslen.

Energimix Fjärrvärme i Borgholm

Återvunnen energi 14,7% – kommer främst från återvinning av restvärmen i rökgaserna, men även som biogas från restprodukter från avloppsreningsverket.

Förnybar energi 85,2% – kommer till största delen från flis med ursprung från Öland och en mindre del med ursprung från Småland.

Fossil energi 0,03% är eldningsolja som endast används som reservbränsle.

 

Energimix Fjärrvärme i Löttorp

Bild på diagram som beskriver fördelningen av energi med text Förnybar energi 99,4% Fossil energi 0,6%

Förnybar energi 99,4% – kommer till största delen från flis med ursprung från Öland och en mindre del med ursprung från Småland.

Fossil energi 0,6% är eldningsolja som endast används som reservbränsle.

Öppna menyn