Det saknas en beskrivning av den här bilden, berätta gärna det för oss genom att skicka ett mail med länken till den här sidan till

Återvinningsstationer

I Borgholms kommun finns det 14 återvinningsstationer. Från 1 januari 2024 övergick ansvaret för alla återvinningsstationer (ÅVS) från FTI (Förpacknings- och Tidningsinsamlingen) till kommunerna runt om i landet. Här i Borgholms kommun är det vi på Borgholm Energi som tagit över ansvaret för stationerna.

På återvinningsstationerna lämnar du förpackningar av plast, papper, färgat och ofärgat glas, metall samt tidningar. Tänk på att varje gång du återvinner en mjölkkartong, en schampoflaska, en glasburk eller några kapsyler, bidrar du till ett mer hållbart Öland och Sverige. Ditt uppdrag är att sortera och lämna dina använda förpackningar till återvinning. Det kan låta som en liten insats, men den är väldigt viktig. Vårt uppdrag är att samla in dina förpackningar så att de kan användas igen.

Tänk på att alla förpackningar ska vara tömda, förpackningar med olika material ska separeras. Om det inte går att skilja de olika materialen åt sorterar du förpackningarna efter det viktmässigt dominerande materialet.

Öppna menyn