Det saknas en beskrivning av den här bilden, berätta gärna det för oss genom att skicka ett mail med länken till den här sidan till

Kranmärkt

Kranvattnet är det viktigaste och mest kontrollerade livsmedlet som finns i Sverige. Förpackat vatten kräver tillverkning, tunga transporter och orsakar onödiga utsläpp. Kranvattnet är dessutom lokalt, mycket energisnålt och vi har tillgång till vattnet dygnet runt.

Visst du till exempel att:

  • för att producera och leverera en liter förpackat vatten kräver minst 300 gånger mer energi än att tappa upp en liter vatten från kranen
  • du kan dricka ungefär 300 liter kranvatten för samma pris som du köper en flaska vatten i butiken

Borgholm Energi är Kranmärkt

Vi på Borgholm Energi är stolta över det goda och friska vatten som vi levererar och har därför valt bort allt förpackat vatten från våra arbetsplatser, möten och utbildningar. Vi ser det som en självklarhet att dricka vårt eget vatten direkt från kranen.

Om Kranmärkt

Kranmärkt är en nationell hållbarhetsmärkning för verksamheter som väljer kranvatten istället för flaskvatten. Det innebär att arbetsplatsen, möten och externa utbildningar är fria från flaskvatten.

Kranmärkt togs först fram lokalt av Göteborgs Stad Kretslopp och Vatten som har kranmärkt flera event. I samband med Världsvattendagen 2017 lanserades Kranmärkt som en nationell hållbarhetsmärkning av Svenskt Vatten.

Vill du att din verksamhet ska kranmärkas?

Vem som helst kan kranmärka sin verksamhet, delar av den eller särskilda evenemang. Det är en hållbarhetsmärkning som är helt kostnadsfri och ni ansvarar själva för att leva upp till den.

Genom kranmärkningen tar ni ställning för en bättre miljö och kan inspirera andra att välja kranvatten före förpackat vatten.

Läs mer, inspireras eller kranmärk er på kranmärkt.se

Öppna menyn