Sommartips för ditt sopkärl

Under sommaren är fluglarver och illaluktande sopkärl ett vanligt förekommande problem. För att hantera dessa problem delar vi med oss av några enkla tips för att undvika att larver och oönskad lukt uppstår.

Det är givetvis bra att förekomma problemen, så prova gärna tipsen som följer nedan även om ditt sopkärl inte har larver eller luktar illa.

Dubbelknut på gröna påsen

Något som är viktigt året om är att alltid knyta soppåsarna ordentligt med dubbelknut innan du kastar de i ditt sopkärl. Detta förhindrar att innehållet hamnar i kärlet och det blir samtidigt svårare för flugor att ta sin in.

Håll avfallet torrt

Flugor gillar varm och fuktig miljö så försök att undvika att påsen med matavfall innehåller onödig fukt. Låt istället ditt matavfall rinna av ordentligt innan du kastar det i den gröna påsen.

Placering av sopkärlet

Undvik att placera ditt sopkärl i direkt solljus, placera istället kärlet på en skuggig plats för att minimera dålig lukt och fördröja förmultningsprocessen.

Rengör sopkärlet regelbundet

Spola ur sopkärlet regelbundet, helst efter varje tömning, och skura det med lite miljövänlig såpa vid behov. Töm ut vattnet på gräsmattan eller grusytan och låt därefter locket stå öppet tills kärlet torkat.

Spraya med ättika

Efter tvätt kan du med fördel spraya ditt sopkärl och insidan av locket med ättika. Det motverkar dålig lukt och håller samtidigt flugorna borta.

Öppna menyn