Ölands gulaste gräsmatta

Tycker du att gult är lika med fult? Torka, vattenbrist och minskade grundvattentäkter – kanske inte något vi vill tänka hör sommaren till. Trots att vi längtar efter sommar och sol måste vi gemensamt se till att vattnet på vår ö räcker till oss alla under sommarmånaderna. Det kan vi göra på många olika sätt, ett är att spara på vattnet genom att låta bli att vattna våra gräsmattor. Vill du bli en vattenhjälte i sommar? Gulaste gräsmattan vinner!

Att tävla är enkelt:

  1. Ta en bild på din gula gräsmatta.
  2. Dela bilden på Instagram med hashtaggen #ölandsgulastegräsmatta och skriv i en textkommentar i bilden varför gult inte alls är fult. Ditt instagramkonto behöver vara öppet.
  3. Tävlingen äger rum på vårt Instagram-konto Borgholm Energi. Där kommer vi att re-posta goda exempel på vackra gula gräsmattor under tävlingens gång.
  4. Om du inte har ett öppet Instagramkonto kan du maila in din bild tillsammans med en beskrivande text till kommunikation@borgholmenergi.se.

Tävlingen pågår till och med den 26 augusti då representanter för Borgholm Energi bedömer alla bilder och kommentarer och därefter utser en värdig vinnare. Givetvis belönas vinnaren med ett ärofyllt diplom och symboliskt pris.

  • Juryn bedömer hur pass mycket gräsmattan ser ut att ha påverkats av frånvaron av vatten.
  • Inläggets text som beskriver gräsmattan är del av juryns bedömning.
  • Några exempel på frågor som kanske kan hjälpa dig att komma igång med beskrivningen: När vattnade du den senast? Hur hade du velat att den skulle se ut? Vilken färg har gräsmattan? Finns det växter i den som trivs med torkan?

Tävlingsregler:

Bilden som läggs upp på Instagram eller mejlas till oss måste föreställa den egna gräsmattan. Vi rekommenderar att man tar en bild som visar ett lite större utsnitt från tomten och inte bara en närbild på gräset. För att tävlingsbidraget ska vara komplett behöver man beskriva gräsmattan med text i Instagramposten eller mejlet, och på Instagram lägga till hashtagen #ölandsgulastegräsmatta. Lycka till!

Tillsammans skapar vi en hållbar sommar på Öland. För fler vattensmarta tips, se våra guider till höger sidan, eller följ oss i sociala medier där vi regelbundet tipsar om sätt att bidra till en hållbar vattenanvändning. Sprid gärna ordet om tävlingen till folk du tror vill delta.

Den här tävlingen är inspirerad av Region Gotlands tävling ”Gotlands fulaste gräsmatta”, och vi har nappat på deras uppmaning om att inspireras av dem och sprida konceptet till fler platser i Sverige. ”Ölands gulaste gräsmatta” är således vår version av det populära konceptet som startade på vår grann-ö. Läs mer om ursprungstävlingen här.

Öppna menyn